Taller d'introducció de la LSC

El divendres 29 de gener, AUELS va anar a l’Institut de Secundària d’Arenys de Mar a fer un curs de presentació de la Llengua de Signes Catalana. Ens va acompanyar la membre de l'Executiva de la ONG Plataforma per la Llengua.

L’Inma Nogués es va encarregar de la part teòrica i en Daniel Buñuelo de la part pràctica en LSC. 

Vam fer el mateix taller dues vegades, per als dos grups de 4t ESO per separat. Eren dos grups de 20 alumnes cada un i els nois i noies s’havien apuntat al taller de forma voluntària.

Es va fer una breu presentació del que suposa ser sord en una societat oient; vam parlar de les barreres comunicatives i informatives; de com iniciar una conversa amb una persona sorda; dels tipus de sordesa i la seva implicació en la vida quotidiana; heterogeneïtat dels components de la comunitat sorda, etc. Ja que els alumnes també formulaven preguntes referents a les seves curiositats respecte del tema.



Però la part que més els va agradar va ser la part pràctica, el taller de LSC pròpiament dit, en el qual tots els alumnes van mostrar gran interès i ganes de participar i aprendre. Fins i tot les mestres dels grups es van entussiasmar...


D’altra banda, cal esmentar que vam aprofitar l’esdeveniment per oferir la possibilitat de fer pràctiques a dues alumnes de CEIR, entitat amb la qual tenim un conveni de col·laboració.